O primátorské kreslo sa chcú uchádzať traja kandidáti

04.10.2010 Bardejov

Bardejov 4. októbra (TASR) – O primátorské kreslo v Bardejove sa v nadchádzajúcich komunálnych voľbách plánujú uchádzať traja kandidáti.
TASR o tom dnes informoval zapisovateľ Miestnej volebnej komisie v Bardejove Marek Kuruc.
Kandidačné listiny odovzdal 55-ročný úradujúci primátor Boris Hanuščák (Smer-SD), ktorého okrem materskej strany podporujú aj ĽS-HZDS, SNS, HZD, KSS, Združenie robotníkov Slovenska a Úsvit. Nominantom strán KDH, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd je 36-ročný riaditeľ základnej školy Martin Šmilňák, ktorý nie je členom politickej strany. Ako nezávislý kandidát sa o post primátora chce uchádzať aj 53-ročný administratívny pracovník Anton Vaško.
Spoločné kandidátky pre voľby do mestského zastupiteľstva podľa Kuruca doručili dve koalície Smer-SD, ĽS-HZDS a KDH, SDKÚ-DS, SaS. Okrem nich sa o poslanecké kreslá uchádzajú nominanti ďalších 11 politických subjektov a traja nezávislí kandidáti. Záujem o obsadenie 25 poslaneckých mandátov prejavilo dovedna 79 kandidátov.
Kuruc uviedol, že členovia miestnej volebnej komisie sa prvýkrát oficiálne zídu 5. októbra a následne budú rozhodovať o registrácii kandidátov na primátorov i poslancov.
 

Vyberte región